Новини

Медицина майбутнього — нові пологові зали відкрили у «Регіональному медичному центрі родинного здоров’я» ДОР

IMG_20240603_104133_409

 

 

Тут є все і навіть більше — від кнопки виклику медичного персоналу до спеціальних дитячих столиків з верхнім і нижнім підігрівом.

 

Про це розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

Наразі працює 12 пологових залів, оснащених сучасним обладнанням, ктг-апарати для спостереження за внутрішньоутробною дитиною. Стаціонарні і мобільні, з якими можна знаходитись в бомбосховищі, в палаті, вдома і спостерігати за дитиною.

 

Медики лікарні використовують аргонно-плазменний коагулятор для кращого заживлення швів. Єдині в регіоні лікують жінок з важкою та вкрай важкою екстрагенітальною та акушерською патологією.

 

У лікарні виходжують недоношених діток від 500 гр ваги. Навіть рекорд встановили — врятували малюка, який народився із вагою 470 гр. Загалом на рік медики лікарні проводять близько 2500 пологів. І більше половини — з ускладненнями.

 

«Зараз Дніпропетровщина стала медичним хабом для жителів фронтових регіонів: Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Харківської областей. Тож навантаження на лікарню надзвичайно велике. Дякую керівництву та всьому колективу Регіонального медичного центру родинного здоров’я за їх працю!» — підсумував Микола Лукашук.