Новини

Один із госпіталів Дніпропетровщини отримав автівку швидкої допомоги, а також необхідні медикаменти

IMG_2662

Ще одна така автівка відправилась до 3-ї окремої штурмової бригади.

«Це сучасні нові машини, з заводу. Дякую благодійним організаціям США та Бельгії «BRAND ACTION» й «BEforUA», нашій депутатській команді, а також кожному, хто долучився до втілення цього проєкту і робить все можливе задля розвитку медицини у нашій області!» – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Реанімобілі оснащені усім сучасним медичним обладнанням.

«Там є наркозний апарат, дефібрилятор, монітор пацієнта, електрокардіограф – все необхідне, щоб стабілізувати людину», – розказала представниця благодійного фонду «Милосердя та здоров’я» Катерина Богадельнікова.

Новенька «швидка» значно поліпшить роботу медзакладу.

«Автівка дозволить нам збільшити обсяги медичної допомоги, яку ми надаємо. Завдяки цьому ми зможемо отримувати більше коштів за пакетами НСЗУ. У свою чергу це покращить і харчування, і медикаментозне забезпечення», – сказав медичний директор з паліативної допомоги госпіталя Юрій Криничний.

Проєкт став можливим завдяки співпраці Дніпропетровської обласної ради з міжнародними партнерами.

«Разом із бельгійськими партнерами і нашими друзями ми доставили в Україну вже 100 таких автівок. Невпинно продовжуємо працювати, щоб реанімобілі й надалі надходили для наших Сил Оборони», – підкреслила представниця благодійного фонду «Милосердя та здоров’я» Дар’я Баглай.