Новини

Святослав Олійник: «Суддя, що відпустив підозрюваних в перестрілці на Титова, має бути звільнений!».

Безымянный

 

Бабушкінський районний суд визначив запобіжний захід для п’ятьох підозрюваних у вчиненні перестрілки на вулиці Титова у Дніпрі. Слідчий суддя Ю.Г. Сліщенко відпустив їх під домашній арешт на два місяці.

Нагадаємо: 24 лютого 2020 року в м. Дніпро зловмисники вчинили перестрілку на зупинці громадського транспорту на вулиці Титова. Лише за щасливими обставинами звичайні перехожі, що стали свідками події, не постраждали.

Поліція затримала п’ятьох людей, яким 25 лютого повідомили про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України, – хуліганство.

«П’ятеро людей підозрюються у скоєнні тяжкого злочину – вчиненні перестрілки посеред дня на людній вулиці міста Дніпро. За законом їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Це є цинічний безпрецедентний випадок. Тому вважаю, що рішення суду — не справедливе. Злочин має очевидно високу суспільну небезпеку. Підозрювані несуть загрозу пересічним громадянам, можуть сховати або знищити речі, які мають істотне значення для слідства. Тому вже на найближчий сесії обласної ради ми винесемо на голосування Звернення до Вищої ради правосуддя з ініціативою звільнення судді, що приймав це рішення», — заявив Святослав Олійник, голова Дніпропетровської обласної ради.