Новини

Студенти вищих навчальних закладів продовжують знайомитися з роботою обласної ради та історією місцевого самоврядування Дніпропетровщини. 

IMG_20240501_180928_415

 

Цього разу Музей історії місцевого самоврядування Дніпропетровської області, що знаходиться у приміщені обласної ради, відвідали студенти і викладачі Дніпропетровського Державного аграрно-економічного університету й Придніпровської Державної академії будівництва та архітектури.

 

Під час екскурсії прозвучав сигнал повітряної тривоги, тож студенти

побували й у бомбосховищі, де продовжили слухати лекцію про історію будівлі обласної ради і розвитку місцевого самоврядування на Дніпропетровщині від завідувача відділу ДНІМ «Музей історії місцевого самоврядування Дніпропетровської області» Максима Кавуна.

 

Після відбою особливу зацікавленість студентів викликала сесійна зала, де начальник управління з питань культури та спорту Лілія Гиренко провела інформативну лекцію щодо роботи депутатів Дніпропетровської обласної ради і порядку проведення сесій.

 

«Впевнена, ця захоплююча подорож у світ місцевого самоврядування не лише збагатила знаннями, а й надихнула студентів на активну участь у житті громади та розвиток власних лідерських якостей», — сказала Лілія Гиренко.

 

Завдяки інтерактивному формату, учасники екскурсії мали можливість приміряти на себе роль депутатів: обирали голову ради, а також відчували себе учасниками законодавчого процесу.