Новини

Студенти та учні трьох закладів освіти області завітали на екскурсію до Дніпропетровської обласної ради.

msg576745803-101800

 

 

Ця зустріч була тематичною, адже проводилася для спортсменів з нагоди цьогорічних 33 Літніх Олімпійських ігор.

 

Так, познайомитися з історією місцевого самоврядування Дніпропетровщини та з роботою обласної ради приїхали студенти та викладачі Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, а також учні Фахового коледжу спорту.

msg576745803-101801

На жаль, через сигнал повітряної тривоги хлопці та дівчата багато часу пробули у бомбосховищі.

 

Під час зустрічі вони дізналися про формування адміністративного устрою Дніпропетровщини від козацьких часів до сьогодення, а також про розвиток спортивної галузі.

 

Депутатка та начальниця управління з питань культури та спорту виконавчого апарату обласної ради Лілія Гиренко розказала їм про роботу депутатського корпусу. Оскільки серед запрошених були в переважній більшості спортсмени, то акцент у розповіді було зроблено на роботу постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту, затверджені профільні регіональні програми, спортивні та молодіжні заходи.

msg576745803-101809

 

Привітали хлопців і дівчат також депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді та спорту, голова Відділення НОК України в Дніпропетровській області Михайло Кошляк та голова ДООФСТ «СПАРТАК», майстерка спорту міжнародного класу, чемпіонка Всесвітніх ігор майстрів Вікторія Орєшина, які розказали про роботу регіонального відділення НОК України та про розвиток жіночого спорту.

 

«Мені було цікаво слухати про історію становлення місцевого самоврядування, роботу депутатів, особливо у складі постійних комісій. Виявилося, що це дуже кропітка робота і усі депутати працюють у комісіях за своїм профілем, тобто вони розуміються на питаннях за які голосують» – сказав Ілля – студент Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту.

msg576745803-101802

Під кінець зустрічі було оголошено та нагороджено переможців і фіналістів обласного конкурсу ескізів «Спортивний талісман», який вперше спільно провели Дніпропетровська обласна рада, Відділення НОК України в Дніпропетровській області та Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

 

Головна мета конкурсу — пропагування здорового способу життя та історії олімпійського руху, розвиток творчості серед студентів та учнів закладів освіти області.