Новини

«Територія майбутнього» — нова стратегія розвитку області та конкурс для студентів-архітекторів

79130300_2956441577708446_7246222703005270016_o

Голова Дніпропетровської обласної ради оголосив 2020 — роком «безпечного життєвого простору». За словами Святослава Олійника в бюджеті Дніпропетровщини будуть передбачені кошти на проекти благоустрою:
«У нас є ресурси, але не багато часу. Вже у березні погода дозволить розпочати будівництва, тож, ми повинні за ці декілька місяців підготувати сформувати чітку концепцію та розробити в її рамках проекти».
Першим кроком стало оголошення про конкурс для студентів Будівельної академії та архітектурного коледжу. Протягом наступних двох місяців 60 молодих спеціалістів розроблятимуть проекти благоустрою для трьох населених пунктів області.
Роботи переможців будуть втілені у життя у Центральному парку в місті Синельникове, у будівництві зон відпочинку та здорового способу життя у с. Вербки та у реконструкції прибудинкової території на ж/м Сокіл1.
«Це лише перші пілотні об’єкти, їх має бути значно більше. Саме тому 4 пунктом конкурсу стане такий собі «вільний політ фантазії». Талановиті студенти самі придумають варіанти проектів безпечного життєвого простору на територіях нашої області. Найкращі ми оберемо і запропонуємо громадам Дніпропетровщини», — розповів Святослав Олійник.
Також голова обласної ради зазначив, що паралельно з конкурсними проектами фінансування на об’єкти благоустрою буде закладене і в програму капітального будівництва області.