День працівника харчової промисловості в Україні відзначають вже 26 років поспіль у третю неділю жовтня.
Урочисті заходи напередодні професійного свята на Дніпропетровщині відбулися за участі керівників обласних профільних департаментів та управлінь, організацій роботодавців, профспілок та представників підприємств харчової промисловості області.
Почесні грамоти учасникам заходу вручив радник голови Дніпропетровської обласної ради Євгеній Марченко:
«Радий привітати з прийдешнім святом усіх, хто так чи інакше пов’язаний з роботою у галузі харчової промисловості. Це дійсно великий комплекс підприємств, які відомі не лише на теренах області, але й всією Україною. Дякую за вашу працю, за смачні та корисні продукти, за те, що забезпечуєте робочі місця для жителів регіону і сталий розвиток економіки Дніпропетровщини».
За даними управління статистики в області обсяг реалізованої продукції харчової промисловості у січні–серпні 2021р. становив 28,3 млрд.грн.
Рівень промислового виробництва галузі у січні– серпні 2021р. склав 102,8% порівняно з відповідним періодом 2020р., що забезпечено зростанням обсягів випуску перероблених та консервованих риби і рибних продуктів, фруктів і овочів, напоїв, готових кормів для тварин, м’яса та м’ясних виробів, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів, а також інших харчових продуктів.
Наразі на підприємствах харчової промисловості (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) працює 30 тис. осіб, або 11,3% серед усіх зайнятих в промисловості регіону.