Новини

У Дніпровській філармонії ім. Л. Когана відкрили симфонічний сезон.

5445193004710224297

Вишукана програма концерту у виконанні академічного симфонічного оркестру філармонії під диригуванням народного артиста України Володимира Сіренка подарувала слухачам безліч позитивних вражень та незабутніх спогадів, адже на сцені звучав Едвард Елгард – «Концерт для скрипки з оркестром». Цей твір він написав для найвідомішого свого часу скрипаля Фріца Крейслера. Саме Крейслер і виконав першим Концерт у Лондоні у 1910 році. Диригентом виступив сам автор. Про свій шедевр композитор казав: «Музика Концерту надто емоційна, але я люблю її, чорт забирай!»

Звучала і симфонія – балет «Зелені святки» Віталія Губаренка, і «Троїсті музики» Левка Колодуба. Симфонія – балет має особливу присвяту на титульному листі партитури Володимиру Сіренку. Тож маестро з особливим натхненням завжди виконує цей неймовірний твір.

Солістом виступив Дмитро Ткаченко – скрипаль з Києва, лауреат кількох міжнародних конкурсів, серед яких конкурс сольної скрипки Вронського (Варшава), конкурс Лисенка (Київ) та конкурс Нільсена (Оденсе, Данія).

Емоційний концерт у неперевершеному виконанні визнаних майстрів наповнив поціновувачів натхненням та позитивом, що особливо важливо у складні часи, які переживає Україна.