Новини

У Дніпропетровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури відзначили переможців та фіналістів обласного конкурсу есе „Вивчаємо елементи нематеріальної культурної спадщини світу”.

IMG_4383

Конкурс проводився з нагоди 70-річчя членства України в ЮНЕСКО, на виконання вимог Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини. У ньому взяли участь близько 100 учасників з 35 закладів освіти і культури області, серед яких було обрано 16 фіналістів.

В своїх есе вони розповіли про країну, де побутують елементи нематеріальної культурної спадщини, їх назву та опис, інформацію про те, в якому списку ЮНЕСКО вони перебувають, про їх носіїв і висновок, чому обрано саме ці елементи та чим вони вразили найбільше.

Співорганізаторами конкурсу виступили управління з питань культури та спорту виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, громадська організація „ЖІНКИ плюс”, КЗВО „Дніпровська академія музики” ДОР” та „Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури” ДОР”.

Крім того, були започатковані спеціальні номінації від Почесного консульства Австрійської республіки в місті Дніпро та Почесного консульства Литовської Республіки у місті Дніпро.

«Ми прагнемо підвищувати рівень інформованості здобувачів вищої освіти про діяльність ЮНЕСКО у сфері культурної спадщини та елементів нематеріальної культурної спадщини, які визнані ЮНЕСКО. Обізнаність молодого покоління у цих питаннях – підтримка та пропагування багатонаціональних культурних здобутків світу», – зазначила Лілія Гиренко, депутатка, начальниця управління з питань культури та спорту виконавчого апарату обласної ради.

Переможцями конкурсу стали:

І місце – Лаура Датумян (ДПТНЗ «Камʼянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» 1 курс)

ІІ місце поділили:
– Назар Ващенко (Перещепинська гімназія «Крок» Перещепинського ліцею, 9-Б клас)

— Вероніка Маркова (Комунальний заклад освіти «Середня загальноосвітня школа №133» ДМР, 7-А клас)

ІІІ місце – Наталія Дорошенко (КЗО «Нікопольський професійний ліцей» ДОР» 11 клас)

Їхні роботи можна побачити на обласному туристичному сайті tourism.dp.gov.ua та на сайтах і сторінках у соцмережах співорганізаторів конкурсу.