Новини

У Дніпропетровській філармонії нагородили переможців і півфіналістів обласного огляд-конкурсу етноосель та сільських зелених садиб Дніпропетровщини „Етнооселя”

IMG_3768

А також — учасників онлайн творчої майстерні „Козацька воля” – елемент нематеріальної культурної спадщини „Козацькі пісні Дніпропетровщини” у малюнках.

Конкурси організували представники управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради з метою популяризації культурних традицій регіону, елементів нематеріальної культурної спадщини та сприянню розвитку зеленого етнотуризму, який забезпечує психологічне перезавантаження відвідувачів етноосель і їх знайомство з культурними традиціями регіону.

Учасниками конкурсу «Етнооселя» були власники етноосель та сільських зелених садиб, які розташовані у Дніпропетровської області. Вони знімали відеоекскурсію про свою етнооселю чи сільську зелену садибу, показуючи інфраструктуру зеленої садиби, розповідаючи ідею її створення, про гостинні послуги, які туристи можуть отримати, історично-культурні родзинки споруди.

Переможцями стали етнографічний куточок «Українська гостинна садиба», «ЕТНООСЕЛЯ у Попасному», Будівля «Етно Музей селища Карнаухівка».

Дипломи фіналістів отримали – Етнооселя — сільська зелена садиба, садиба-музей Великомихайлівка, екоферма «Соколово».

Нагороди вручили і Капулівському будинку культури «Центр культури та спорту» Покровської сільської ради (Нікопольський район) – за активну участь в івентах обласної ради.

Також нагородили юних учасників творчої майстерні — вихованців закладів культури з різних громад області, які зображали козацькі пісні на своїх малюнках.