Новини

У Дніпрі відкрили Центр Європейської Асоціації Місцевої Демократії (ALDA)

5429407981990173896

Центр Європейської Асоціації Місцевої Демократії (ALDА) стане платформою для зміцнення коопераційних відносин між регіональними лідерами Дніпропетровщини та іноземними партнерами. Офіс працюватиме на базі Університету митної справи та фінансів і має стати майданчиком для обміну найкращими практиками, обговорення спільних викликів та пошуку інноваційних рішень для регіонального розвитку.

Захід зібрав представників громад Дніпропетровщини, міжнародних партнерів, представників обласної та міської рад, Університету митної справи та фінансів.

Учасники також долучилися до круглого столу, де обговорили питання самоорганізації населення як інструменту місцевої демократії для сталого відновлення України.

«Ми живемо у часи серйозних викликів та глибоких змін. Однак, одночасно з цими викликами, ми спостерігаємо ще один феномен – активізацію громадянського суспільства, самоорганізацію людей, їх прагнення до участі в процесах відновлення своїх громад. Це є одним із найважливіших інструментів зміцнення демократії на місцевому рівні. Проте, щоб цей потенціал став рушієм сталого розвитку, необхідно створити сприятливі умови для місцевих ініціатив, підтримки громадських організацій та залучення громадян до процесу прийняття рішень. Саме місцева демократія може забезпечити ті механізми, які дозволять ефективно розподіляти ресурси, ухвалювати прозорі рішення і залучати людей до участі в управлінні своїми громадами. Круглий стіл став чудовою платформою, щоб поділитися ідеями, досвідом, успішними практиками і, найголовніше, виробити спільне бачення того, як самоорганізація громадян може стати потужним двигуном сталого відновлення нашої країни», – сказав заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату Андрій Соколов.

ALDA (Європейська Асоціація Місцевої демократії) – неурядова організація, яка займається просуванням ефективного управління.

Організацію створили у 1999 році за ініціативи Ради Конгресу Європи місцевих і регіональних влад з метою координації та підтримки мережі агентств місцевої демократії. Дніпро став членом ALDA у 2017 році.