Новини

У Дніпрі в День пам’яті та перемоги над нацизмом вшанували жертв Другої світової війни.

DOR00823

Друга світова війна стала однією із найжорстокіших в історії людства. 8 травня Україна та світ згадують понад 80 мільйонів людей, які боролися, загинули чи постраждали протягом 1939-1945 років.

Україна зазнала чи не найбільших втрат за той період. За різними оцінками, у нашій країні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей.

Сьогодні у Дніпрі вшанували пам’ять усіх, хто боровся і переміг нацизм. Тих, чиї життя обірвало насилля світового масштабу. Представники влади області та міста, а також правоохоронці, рятувальники й небайдужі містяни поклали квіти до меморіалу «Вічний вогонь».

«Українці разом з іншими народами перемогли фашизм. Ми маємо спільну історію подолання тоталітарного режиму, який мав на меті знищувати, поневолювати та панувати у всьому світі. Подібне зло ми долаємо й зараз, даючи відсіч новому агресору – рф. Пам’ятаючи про минуле, ми знову боремося проти тиранії, наближаючи мирні дні на континенті. Дякую героям усіх часів, які стояли і стоять за волю та незалежність на своїй землі», – сказав заступник голови Дніпропетровської обласної ради Ігор Каширін.