Новини

У Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка» провели конференцію на тему розвитку машинобудування та металообробки.

IMG_20240515_130311_966

 

 

Захід відбувся за участю представників Посольства Чеської Республіки в Україні та чеських компаній.

 

Конференцію розпочали з урочистого відкриття виставки, присвяченої 20-річчю вступу Чехії до Європейського Союзу. Долучились до заходу експерти, науковці, студенти, місцеві підприємці, представники міської та обласної влади.

 

«Для Дніпропетровської області Чеська Республіка є надійним партнером. Президент Чехії Петр Павел вже відвідав наш регіон, а Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех приїжджає до нас вже вчетверте. Це свідчить про підтримку наших європейських партнерів та їхню віру в нашу перемогу і шлях до ЄС», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

Голова облради розповів, що саме Чехія є залізним серцем Європи, вона забезпечує континент високотехнологічною виробничою технікою. Дніпропетровська область ж володіє 40% запасів всього урану та залізної руди Європи. Таке партнерство є взаємовигідним для розвитку економіки, відкриття нових ринків збуту для нашої промисловості та залучення інвестицій.

 

«Дякую нашим партнерам, Надзвичайному і Повноважному Послу Чеської Республіки в Україні Радеку Пеху, усій чеській делегації за постійну співпрацю і допомогу! Разом — до Перемоги!» — підсумував Микола Лукашук.