Новини

​​Південмаш: після сплати боргів — реальні замовлення від держави

3DF29F39-C82C-433E-A77C-59E652741073

📌Вже зараз обговорюються два замовлення. Перший на 100 млн євро, який пов’язаний із ракетною технікою. Другий – на 23 млрд гривень – на виготовлення тролейбусів для Південної Кореї.

📌Про це повідомив нардеп Максим Бужанський, який сьогодні провів зустріч із робочим колективом Південмашу. 

Саме він є співавтором закону, завдяки якому 16 тисяч працівників заводу отримають заборгованості по зарплатні, а сам завод  виплатить борги державі. 

«Ми займаємося питанням розміщення замовлень на заводі і його фінансовим оздоровленням. Завод повинен бути не просто технологічно досконалим, але  і  привабливим для замовника. А для цього повинна бути чітка демонстрація державної підтримки. Це наша перспектива. Ми захищаємо цих людей — їх вміння і таланти», — сказав Максим Бужанський.

📌Нагадаємо нещодавно Верховна рада 324 голосами  підтримала Рішення  про фінансове оздоровлення державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова»  і виділила на це 2318, 228 млн грн.

«Змінилося декілька президентів, але проблема боргів із зарплатні  на  Південмаші тільки зараз зрушила з мертвої точки. Ініціатива Бужанського і його колег — старт не лише вирішення  соціальної проблеми, а й перший крок до відродження всієї космічної галузі.  Оскільки  космос роблять люди і вони повинні за свою роботу отримувати гідні гроші. Все інше — порожні слова», — голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник.