Новини

Область готується до проведення військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура)

35043537_1709114972487428_8296671935811551232_o

Вперше Дніпропетровщина прийматиме команди з усієї України. В оздоровчому центрі «Перлина Придніпров’я» пройдуть фінальні змагання.

Рейд-походи, смуга перешкод, перетягування линви, стрільба, інтелектуальні вікторини на знання історії козацтва. Все це є невід’ємною частиною традиційної гри. Школярі повинні проявити свої фізичні, розумові та соціальні здібності. Головна мета – це військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва. Учасники вже розпочали тренуватися та формувати команди. Гра проходитиме у три етапи: районний, обласний та всеукраїнський.

Про цьогорічні нововведення у проведенні «Сокіл» (Джура) розповідали в обласній раді. Серед головного, змінився вік учасників. Тепер у другому етапі змагань братимуть участь діти віком від 15 до 17 років. Обласний етап триватиме 6 днів, два з яких команди проведуть на базі військової частини 93-ї бригади. Орієнтовано гра пройде з 26 до 31 травня. Всеукраїнський етап у липні.

Голова обласної ради Гліб Пригунов наголошує: «Мужність та сміливість, рішучість та відвага, дисциплінованість та ініціативність – це саме ті якості, які потрібні дівчатам та юнакам, аби перемагати. І саме таких молодих людей ми виховуємо на Дніпропетровщині, адже майбутнє покоління – це основа нового цивілізованого і толерантного українського суспільства».