Новини

Гліб Пригунов: «Німеччина – наш стратегічний партнер. Компанія GIZ — найвідданіший друг і провідник у багатьох проектах».

1

 

Співпраця Дніпропетровської обласної ради та Німеччини продовжується. Сьогодні на офіційній зустрічі сторони обговорили результати реалізованих проектів у 2017 та спланували роботу на цей рік. Головними напрямами, як завжди, виокремлені програми з енергоефективності, зелена економіка, допомога переселенцям з житлом, їх профорієнтація, агробізнес, дослідницькі наукові роботи, розвиток громадянського суспільства та незалежних ЗМІ. Одним з пріоритетів зараз є суттєва підтримка об’єднаних територіальних громад.

Гліб Пригунов: «Німецька урядова компанія GIZ в Україні з 2014 року реалізовує 40 програм. Вони реконструюють будинки для переселенців, модернізують садочки та школи, надають соціальну та психологічну підтримку людям, які постраждали від надзвичайних ситуацій. Це лише маленька частина наданої допомоги, яку ми дуже цінуємо. Будемо і надалі сприяти залученню німецьких експертів для реалізації нових проектів».

2

Протягом 2014-2016 років загальна підтримка становила понад 800 млн євро в позиках та грантах. Таку цифру назвали в посольстві ФРН. Ще 700 млн євро було надано у минулому році. Генеральний консул ФРН Вольфґанґ Мьоссінгер запевнив, що бюджет на цей рік незабаром буде узгоджено з урядом Німеччини:

«Попри те, що зараз у ФРН влада на стадії формування, кошти на допомогу Україні будуть виділені стовідсотково. Головне в нашій стратегії – це допомогти Україні стати країною європейського зразка, в екології, економіці, соціальній сфері».

Після того, як будуть відомі обсяги виділених коштів, одразу стануть зрозумілими і обсяги цьогорічної допомоги. Наразі німецькі партнери запевнили, що підтримка буде за усіма запланованими програмами.