Новини

Пам’ять Наталі Хоружої буде увічнена почесною дошкою.

1

Понад тисяча людей сьогодні прощалися із Наталею Хоружею. Молодший сержант, санітар-інструктор 1-ї роти 1-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади загинула 2 лютого на Світлодарській дузі внаслідок прямого влучання протитанкової керованої ракети у медичну машину, в якій вона їхала разом з пораненими. Жінка служила за контрактом. Вона добровільно попросилася саме санінструктором роти, щоб постійно знаходитись там, де найбільше потрібна її допомога. Вона була першою, хто оглядав бійців, вирішував, як і де лікуватися далі. Бійці говорять, що була для них одночасно і за «матір», і за психолога. Сьогодні в Просяній поховали Наталю Хоружу.

За дорученням голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова її пам’ять буде увічнена почесною дошкою на амбулаторії, де вона працювала.

«Війна не вибирає, гинуть усі, і солдати, і на жаль, медики та мирні мешканці. Але все ж таки у війни повинні бути правила. Існують Женевські конвенції — в їх дотриманні полягає питання життя і смерті медичного персоналу на лінії фронту. Вони те, що дозволяє пацієнтам в безпеці отримувати допомогу і те, що дозволяє лікарям надавати цю допомогу в недоторканності. Тому прицільний вогонь по медичній автівці – це злочин, якому немає ніякого виправдання», підкреслив Гліб Пригунов.

2

3

4