Новини

Роботу обласної ради оцінили на прозорість та відкритість.

IMG_0326

 

На ім’я голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова надійшов документ від ГО «Інститут реформ та інновацій».  Документ представляє собою дослідження роботи облради у відповідності до прозорості, публічності та норм закону. Відзначає і позитивні результати роботи облради, має і цілий ряд рекомендацій.

Виходячи із звернення члена організації Р.О. Сердюка, їх діяльність ставить за мету «імплементацію антикорупційного законодавства на місцевому рівні, прозорість та підзвітність органів місцевого самоврядування, реалізацію права громадян на контроль влади». Результати оцінки роботи Дніпропетровської обласної ради показали, що рада долучилась до запровадження кращих практик підвищення рівня прозорості, підзвітності та відкритості у таких напрямках:

  • — Публікації на офіційному веб-сайті інформації про видаткову частину бюджету за сферами, установами та організаціями;
  • — Затверджено рішення «Про здійснення допорогових закупівель товарів, робіт та послуг із застосуванням системи електронних закупівель.

Поряд із цим ГО пропонує запровадити в обраді цілу низку введень. За словами Гліба Пригунова, більшість з них є аргументованими та корисними, втім, є й незрозумілі: «З чимось погоджуюсь. Наприклад, проведення громадських слухань перед прийняттям бюджету (можливо, з цього року і запровадимо). З чимось я не погоджуюсь. Наприклад, щодо норм прямої трансляції. Які можуть бути норми? Трансляція або є, або її немає. Також мені не дуже зрозуміло про кодекс етичної поведінки голови та депутатів. Це, як виховання, воно або є, або немає. Тим не менш, я завжди вдячний за увагу та конструктивну критику!».

 

 

 

Висновки та рекомендації перевірки: