Без рубрики

Новини

Гліб Пригунов: «Мікрохірургія на Дніпропетровщині виходить на новий рівень!»

IMG_8673

Реконструктивна мікрохірургія активно розвивається саме у Дніпрі, адже події, пов’язані з АТО, і велика кількість поранених бійців, які проходили лікування в Центрі, сприяли розвитку цього виду хірургії. Сьогодні професор, корейський хірург Джун Пио Хонг зі світовим ім’ям та провідний спеціаліст з реконструктивної хірургії поділився з українськими лікарями досвідом та власною технологією.

Захід відбувся у Центрі термічної травми та пластичної хірургії міської лікарні №2. Долучитись до нових знань у дніпровському опіковому центрі зібрались лікарі з різних міст України. Професор Хонг відзначив, що саме дніпровські хірурги на чолі з Сергієм Слєсаренко, керівником опікового центру, виконують дійсно складні операції на високому професійному рівні та мають усі перспективи стати найкращим всеукраїнським центром реконструктивної хірургії.

«Те, що я тут бачу, — це команда кваліфікованих спеціалістів, відданих своїй справі. Втім, найголовніше те, що вони мають високе прагнення до росту та вдосконалення. Хірурги цього центру наразі переходять на новий рівень, наступний етап лікування пацієнтів, на ступінь,  складнішу за звичайну косметичну пластику. І це стало можливим завдяки двом речам: ініціативі самої команди хірургів та підтримці з боку обласної влади», — зазначив професор Хонг.

Лікарі Центру термічної травми та пластичної хірургії отримали величезний досвід у проведенні операцій, які допомагають зберегти пораненим бійцям життя і пошкоджені кінцівки. Всього у Центрі за час воєнних дій було проліковано 400 бійців. Тепер засвоєні методи дозволяють багатьом пацієнтам відновити зовнішній вигляд після травм, онкологічних захворювань, опіків або вроджених деформацій.

«Опіковий центр Дніпра без перебільшення можна назвати одним з найкращих в Україні! Про це говорять і факти, і міжнародні світила хірургії. Наша команда мікрохірургів допомагає людям, яких вже визнали інвалідами, але дніпровські спеціалісти дають пацієнтам шанс повноцінно жити. Це надзвичайно кропітка робота. Не проста косметична пластика — перед нашими лікарями стоїть завдання поєднати тканини, нерви та судини діаметром менше міліметра», — прокоментував голова обласної ради Гліб Пригунов.

Після прес-конференції лікарі Центру та професор Піо Хонг провели дві надскладні операції. Перший пацієнт поступив із давнім ураженням шкірного покрову голови. Після онкологічної резекції у нього залишилась та не загоювалась рана розміром з чоловічу долоню. Друга операція мала на меті відновлення функції стопи молодого хлопця 22 років, який отримав травму під час роботи з технікою на полі.