Без рубрики

Новини

Гліб Пригунов нагородив вчених університету «Дніпровська політехніка»

!IMG_0083

Відзнаки від Верховної Ради України, комітету з питань освіти і науки та обласної ради отримали одні з кращих представників наукової галузі області. З нагоди святкування 120-ти річного ювілею університету пройшло засідання Вченої ради НТУ «Дніпровська політехніка».

Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив: «Університет сьогодні є не тільки осередком гірничої науки та потужним академічним закладом. Він є центром педагогічної освіти. Постійний розвиток закладу, підвищення якості надання вищої освіти за європейським зразком, команда фахівців сприяє успішній інтеграції вишу у світовий освітньо-науковий простір».

Університет забезпечує реалізацію низки проектів, орієнтованих на міжнародне співробітництво у сфері освіти вищої європейської якості. Науково-педагогічними працівниками, аспірантами та студентами тільки за останній навчальний рік отримано 101 міжнародний грант, у тому числі 38 грантів на проведення наукових досліджень у ключових напрямах розвитку світової економіки. За даними Національного Еразмус-офісу в Україні університет ввійшов до 15 провідних університетів за кількістю проектів «Еразмус+», в яких він брав участь. В університеті створено систему отримання подвійних магістерських дипломів з університетами Польщі, Німеччини, Франції, Литви.

Підсумовуючи, Гліб Пригунов привітав освітян із ювілеєм: «Ми пишаємося, що саме в нашій області, у Дніпрі, знаходиться такий виш. Усі досягнення свідчать про вірно обраний сучасний курс з головною метою: виховувати справжніх громадян, людей освічених та людей, які завжди у стані розвитку».

!IMG_0074

!IMG_0191