Без рубрики

Новини

Гліб Пригунов: «Як дитячий хірург в минулому скажу, для одужання одного рецепта замало»!

!IMG_2181

Саме так порівняв голова обласної ради стан економічних змін в нашій країні під час своєї промови на Економічний Форумі DEF_2018: адже діагноз встановлений, рецепт виписаний, але потрібен час на лікування. В рамках проведення першої панелі своє бачення майбутнього розвитку економічного потенціалу області представили відомі європейські політики та керівництво області.

Голова обласної ради Гліб Пригунов: «Головна увага – бізнесу, адже він є фундаментом побудови того зручного та комфортного життя, яке ми прагнемо створити у нашій області. По-перше, ми не заважаємо підприємництву. По-друге, ми налагоджуємо діалог та шукаємо напрямки допомоги. У нас в обласній раді створена і успішно працює інвестиційна агенція DIA, спеціалісти якої готові «взяти за руку» кожного інвестора і допомогти у будь-яких питаннях. Також функціонує «Центр підтримки малого та середнього бізнесу». У підсумку, наш край має стати територією успішного ведення бізнесу».

Окрім обласної влади, представників бізнесу, аналітиків, економістів, у Форумі взяли участь поважні гості: посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, посол Франції пані Ізабель Дюмон, експерт Аналітичного центру політичних європейських досліджень Майкл Емерсон, заступник міністра промисловості і торгівлі Чехії Іржі Гавлічек.Всього були присутні представники більш ніж 30 країн світу: 150 спікерів, 1000 учасників. Попереду на них чекає багато унікального контенту. За підсумками першої панелі, головними проблемами сьогодні у веденні бізнесу назвали нестабільність підприємницької середи – корупція та конфлікт інтересів. Багато запитань виникло у французів стосовно діяльності податкових установ. Також важливим завданням стоїть модернізація інфраструктури – дороги, порти, залізничні сполучення. Це підвищить конкурентну спроможність регіону. Посол Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі зазначив, що європейці вже бачать зміни в Україні, проведені реформи дають позитивні результати: «Зараз ми супроводжуємо необхідні реформи України у соціальній, економічній сферах. Хочемо наблизити законодавчу базу до європейського рівня, аби Зона вільної торгівлі запрацювала на повну потужність».

Однією із успішних змін європейці називають реформу децентралізації. Голова обласної ради зазначив, що за останні три роки зроблено великий крок вперед: «За цей час місцевий бюджет зріс на 15%, якщо рахувати у євро. Відремонтовано і побудовано більше 500 об’єктів інфраструктури: лікарні, школи, садки, дороги, спортивні майданчики. Наша область лідирує за рівнем ВВП на душу населення. Продовжуємо роботу в такому ж темпі – впевнено і результативно. Слава Дніпру!»

!IMG_1834

!IMG_2075

46431688_305062293436107_6394149020234678272_n

!IMG_1895

!IMG_1936