Без рубрики

Новини

До Дніпропетровської області їдуть європейські експерти

IMG_9958

Як може допомогти ЄС регіональному бізнесу, вимушеним переселенцям, процесу децентралізації та боротьбі із корупцією. Це головні питання, які перш за все турбують європейців відносно України. І саме ці питання обговорювалися на зустрічі голови обласної ради Гліба Пригунова та посла ЄС в Україні Хюга МІНГАРЕЛЛІ.

Отже, вже найближчим часом в Дніпропетровську область приїде європейська експертна команда з питань модернізації державного управління. Вже наступного місяця в Дніпрі відкриється Центр підтримки бізнесу. Пан Мінгареллі зазначив, що європейці розуміють, що український бізнес працює в складних умовах і деякі компанії втратили свої ринки. Тому завдання ЄС допомогти цим компаніям відновитися. Центр підтримки бізнесу буде надавати консультаційні та навчальні послуги, аби українські підприємства могли прийняти європейські норми і стандарти.

Пан посол наголосив на тому, що Україна для Європи – це стратегічний партнер, і завдання Європи — сприяти збереженню її цілісності і незалежності.

Хюг МІНГАРЕЛЛІ позначив, що і надалі Європа буде надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам та поширить обмін між студентами та викладачами вишів.

У свою чергу Гліб Пригунов подякував всій європейській спільноті за підтримку: «Наша область – прифронтова зона, це певний виклик і суспільству, і бізнесу, і владі. Дійсно, військові дії на сході виснажують кожного з нас. Тому всебічна підтримка наших сусідів, додає сил, додає впевненості, що ми переможемо».

Наприкінці зустрічі, пану послу було продемонстровано невеличкий відеоролик, де відображено, як живуть переселенці в Дніпропетровській області, як використовується європейська допомога. Зворушливі інтерв’ю, вражаючі кадри війни – все це не залишило байдужим пана Хью Мінгареллі.