Без рубрики

Новини

Облрада отримала всеукраїнське визнання за проект навчання сімейних лікарів.

_MG_9279

Більше 600 сімейних лікарів області прослухали спеціалізований дистанційний курс навчання та отримали сертифікати. Такий проект є спільною ініціативою обласної ради та Дніпропетровської медичної академії, який успішно реалізовується вже другий рік поспіль. В режимі онлайн-конференцій медикам з усіх районів області, з її найвіддаленіших куточків читали лекції професори медакадемії, велися дискусії та обговорення. Головна ідея, аби кожен сімейний лікар в Україні мав багатопрофільну спеціалізовану підготовку задля успішного надання медичної допомоги людині будь-якого віку і статі.
Онлайн-конференції такого масштабу для лікарів проводилися вперше не тільки на Дніпропетровщині, але й загалом в Україні. Цей проект увійшов до списку кращих практик місцевого самоврядування 2018 року та отримав спеціальну відзнаку від Міністерство регіонального розвитку спільно із Радою Європи.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зазначає: «Така увага і оцінка проекту, говорить про те, що цей досвід буде масштабуватись на рівні країни. Ми займаємося підвищенням і розвитком наших спеціалістів. Цьогорічний курс охопив 30% сімейних лікарів нашої області. Це не тільки комфортне навчання не відриваючись від місця роботи, від пацієнтів, а й значний внесок у розвиток здорової конкуренції в медичній галузі. Лікар має бути освіченим та оновлювати свої знання, адже медицина сьогодні не стоїть на місці».

Також голова облради подякував за співпрацю ректору Медичної академії Тетяні Перцевій та автору проекту, заступнику голови облради Мгеру Куюмчяну.
Сертифікати від обласної ради, які отримали сьогодні сімейні лікарі, окрім нових вузькопрофільних знань, дають додаткові 10 балів на майбутній обов’язковій атестації спеціаліста.

Тематика лекцій охоплює багато напрямків, зокрема такі вузькоспеціалізовані галузі медицини як онкологія, педіатрія, фармакологія, ендокринологія та інші. У 2019 році планується проведення нового дистанційного курсу.