Без рубрики

Новини

ТЕС не повинні зірвати опалювальний сезон

1

 

Зараз українські ТЕС через воєнні дії на сході України перестали отримувати звичне для них антрацитове вугілля та вимушені перейти на газову марку. Такий перехід потребує реконструкції електростанцій, що не є швидким процесом. «Тож зараз усі зусилля енергетиків, влади та громадськості зосередженні на головному питанні: опалювальний сезон має розпочатися вчасно!», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.
Від робочого стану Придніпровської ТЕС залежить тепло у домівках жителів лівого берега Дніпра. Це проспекти Калинівський, Слобажанський та Мануйлівський, житлові масиви Лівобережний 1, 2, 3, Сонячний, Придніпровськ, житловий фонд заводу Комінмет. Тому саме вчасний початок її роботи викликає занепокоєння в органів влади, депутатського корпусу, громадськості. 

2
Депутати постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань екології та енергозбереження, управління з питань екології, енергозбереження та інвестицій Дніпропетровської обласної ради під керівництвом Анатолія Івахно, представники департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та громадськості провели робочу зустріч з керівництвом Придніпровської ТЕС.
Депутати оглянули сучасний стан основних промислових потужностей підприємства та обговорили перспективи технічного переоснащення енергоблоків № 7, 8 на спалювання газової марки вугілля.
Також, депутати підняли питання недопущення збільшення показників забруднення довкілля в межах реалізації проекту технічного переоснащення енергоблоків. Адже Придніпровська ТЕС має надпотужний вплив на довкілля не тільки Дніпропетровщини, лише у 2016 році в атмосферу підприємство викинуло більше 60 тис. тонн забруднюючих речовин.
Представники ТЕС запевнили, що з роботами до нового опалювального сезону встигнуть, тепло у домівки містян надійде вчасно, а перехід на газову марку вугілля не вплине на стан навколишнього середовища регіону.