Без рубрики

Новини

Хворі на туберкульоз не залишаться без медичної допомоги.

EB58B68A-07A4-4021-93E3-D5FEC6ADC753

 Для цього на Дніпропетровщині планують об’єднати протитуберкульозні заклади в єдину структуру. Зробити це мають на найближчій сесії обласної ради.

Наступний крок у процесі вже зроблено.

Постійна комісія Дніпропетровської обласної ради з питань охорони здоров’я підтримала рішення, ініційоване головою облради Миколою Лукашуком.

У ході засідання депутати комісії проголосували за те, що  до КП ,,Криворізький протитуберкульозний диспансер” ДОР”  мають приєднати такі протитуберкульозні заклади:

☑️КП ,,Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання ,,Фтизіатрія” ДОР”;

☑️КП ,,Кам’янський протитуберкульозний диспансер” ДОР”;

☑️КП „Обласний дитячий спеціалізований центр” ДОР;

☑️КП „Дитячий фтизіопульмологічний медичний центр” ДОР”.

«Це об’єднання вкрай необхідне, аби пацієнти кожного із цих закладів мали змогу отримувати медичну допомогу. Якщо не робити цього, вже з квітня чотири з п’яти протитуберкульозних закладів області будуть позбавлені фінансування», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Справа в тому, що за умовами медичної реформи Дніпропетровська область має подати лише один протитуберкульозний заклад, який контрактуватиме з НСЗУ.  І лише цей заклад отримуватиме кошти від Національної служби здоров‘я. На лікування пацієнтів, зарплатню медикам, тощо.

«Аби не залишити більшу частину хворих без допомоги, ми маємо встигнути об‘єднати заклади в одну структуру. Таким чином, фінансування вистачить усім. Наступним кроком буде засідання комісії з питань діяльності комунальних підприємств, де також депутати розглянуть питання об’єднання цих закладів. І, врешті, ми плануємо скликання позачергової сесії, аби винести це рішення на остаточне голосування усього депутатського корпусу», — підсумував Микола Лукашук.