Без рубрики

Новини

Як змінювалася місцева влада! «Музей історії місцевого самоврядування» відзначає свій ювілей!

7_b

Єдиний на Придніпров’ї та перший музей такого типу в Україні було відкрито рівно десять років тому у будівлі Дніпропетровської обласної ради. Його експозиція побудована за хронологією та відображає історію розвитку інститутів місцевого самоврядування у Дніпропетровському регіоні упродовж тисячоліття: з давньоруських часів до сучасності.

Побачити всіх керівників колишнього міста Катеринослава, головуючих губернії, дізнатися деталі революційних часів та радянської влади можна саме тут. У музеї представлені більше 600 експонатів: оригінальні експонати з фондів ДНІМ, комп’ютерні копії, особисті речі представників самоврядування, типологічні предмети ХІХ–ХХ ст.

Сьогодні у музеї працюють 3 тематичні виставки. Тут щотижня проводить екскурсії для школярів та студентів безпосередній керівник Музею, кандидат історичних наук, Максим Кавун.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов переконаний, що такі екскурсії для молоді мають важливе значення:
«Головна мета – виховувати обізнане та грамотне покоління, через зрозумілість та прозорість історії нашого краю, представницьких органів влади, розуміння поняття місцевого самоврядування загалом. Переконаний, що зараз підростає гідна зміна. Дякую керівникам наймолодшого Музею області за те, що вони працюють над його поповненням».