Без рубрики

Новини

🏫 Студенти НТУ «Дніпровська політехніка» завітали на екскурсію до Дніпропетровської обласної ради.

IMG_3327

 

Вони побачили на власні очі, як працює система місцевого самоврядування та спробували себе у ролі депутатів.

 

На початку екскурсії студенти відвідали Музей місцевого самоврядування, що знаходиться у будівлі облради. Там вони дізналися про етапи формування адміністративного устрою Дніпропетровщини від козацьких часів до наших днів.

 

💬 «Знати історію свого краю повинен кожен. Особливо, якщо ми говоримо про формування активної молоді з визначеною громадянською позицією», – сказав Максим Кавун, гід музею, завідувач відділом ДНІМ, кандидат історичних наук.

 

🤝 Згодом студенти університету відвідали сесійну залу, де зустрілись з головою Дніпропетровської обласної ради Миколою Лукашуком. Він детально розповів про роботу депутатського корпусу та хід проведення пленарних засідань.

 

💬 «Кворум, порядок денний, голосування – все спробували на собі. Думаю, що для студентів ця екскурсія була дуже корисною. За молоддю – майбутнє України. І я вірю, що це майбутнє буде успішним. Можливо, з кимось із сьогоднішніх відвідувачів ми ще попрацюємо в майбутньому», – зазначив Микола Лукашук.

 

📇 Студенти отримали картки депутатів, проголосували у тестовому режимі та взяли слово на виступ.

💬 «Мені дуже сподобалося. Не тільки дізнатися теоретично, як все відбувається. Але й особисто взяти участь у процесі. Зараз маю багато яскравих вражень і, навіть, серйозно задумався спробувати себе в майбутньому у політиці», – сказала Марта, студентка НТУ «Дніпровська політехніка».