Новини

Бізнес міняє фінансову звітність. Про це розповіли в обласній раді.

20180404_105000

Бухгалтери, аудитори та економісти з усієї області зібралися сьогодні в обласній раді, аби дізнатись особливості складання фінансової звітності у 2018 році. Згідно із змінами до Закону про бухоблік з 1 січня українські підприємства мають дотримуватись міжнародних стандартів. На розширеному засіданні комісії з питань підприємництва в рамках «Форуму IFRS Ukraine» усі бажаючі могли детальніше дослідити ці новації. Професійні регулятори, методологи і практики розповіли про сучасні законодавчі вимоги, висвітлили найактуальніші питання, які виникають під час практичного застосування міжнародних стандартів.

Депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань підприємництва Олександр Галаган зазначає: « Запровадження нових міжнародних стандартів бухгалтерського обліку напряму пов’язано з європейським вектором розвитку нашої країни. Допомагати підприємствам швидко адаптуватися до нових вимог — наразі важливе завдання».

Такий форум проходить у Дніпрі вперше. Далі ділитися знаннями професійні спікери поїдуть до Львова, Одеси та Києва. Головна мета проекту – це успішне проведення фінансової трансформації. Для того, щоб кожне підприємство стало інвестиційно привабливим та розвивалося з фокусом на Міжнародні стандарти.

Такий підхід повністю відповідає одному із пріоритетів роботи Дніпропетровської обласної ради – підтримка малого та середнього бізнесу, переконаний Гліб Пригунов: «У Європі малий та середній бізнес – це основа суспільства, тому, стимулюючи розвиток малого та середнього підприємництва, ми допоможемо нашим громадам бути більш успішними та заможними».