Новини

Децентралізація – питання національної безпеки.

0174c912ca5e403e71c92f8a68ffc214_1522919541_extra_large

 

Саме так охарактеризував головну реформу країни Президент Петро Порошенко і наголосив на необхідності прийняття змін до Конституції, щодо неї.  Він також назвав реформу децентралізації – ефективною протиотрутою проти нав’язаної штучної федералізації.

Сьогодні пройшла урядова  нарада “Децентралізація та регіональний розвиток”, в якій взяли участь й очільники Дніпропетровської області Гліб Пригунов та Валентин Резніченко.

«Дійсно, вперше в Україні, із впровадженням децентралізації, 50% коштів держава віддає місцевим бюджетам. Але із грошима до громад надійшла і відповідальність. Відтепер тільки місцеві очільники, голови ОТГ несуть відповідальність за розвиток власних територій.  Тому головне сьогодні – вчитися ефективно використовувати і повноваження, і бюджет.» — написав на своїй сторінці у мережі  facebook голова обласної ради Гліб Пригунов.

Також він позначив головні питання, що обговорювалися: добровільне об’єднання у громади, якісна медична допомога в селі, легалізація заробітних плат, брак кваліфікованих кадрів, залучення інвесторів в регіони та інше!