Новини

Екологія області: стан виконання еко-програми, нові виклики та обіцянки підприємств-забруднювачів.

20190417114301_IMG_8686

Екологія області: стан виконання еко-програми, нові виклики та обіцянки підприємств-забруднювачів. Вже два роки на території області діє екологічна програма, виконавцями заходів якої визначені основні 25 підприємств-забруднювачів регіону. До п’ятірки головних цього списку входять : ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», «Придніпровська ТЕЦ», «Криворізька ТЕЦ», «Дніпродзержинський ДМК». Обласна рада, як ініціатор екологічних змін, на постійній основі контролює етапи виконання еко-програми, рівень промислового навантаження на території.
Попри те, що органи місцевого самоврядування не мають достатньо повноважень, аби впливати на екологічну політику, зокрема, у питаннях притягнення до відповідальності порушників екологічних норм, загальна динаміка — позитивна. у 2018-му кількість шкідливих викидів склала 616 тис. тонн. Це на 25% менше у порівнянні із 2016 роком.
Втім, ці показники треба і надалі зменшувати. Для цього підприємства мають активніше модернізувати свої потужності та у відведені строки виконувати вимоги екологічної програми.

20190417114259_IMG_8685

Депутат обласної ради, голова комісії з питань екології та енергозбереження Анатолій Івахно зауважив: «Отримуючи дозвіл на роботу, підприємства просто забувають про свої екологічні зобов’язання, не виконують заходи вчасно. Тепер жодних перенесень термінів. Єдине виключення – це запровадження більш ефективних заходів, які потребують більше часу».
Дніпропетровщина – найбільш промислово навантажений регіон, а рівень забруднення навколишнього середовища — один із найвищих в Україні. Саме тому проблема екології є надзвичайно актуальною і пріоритетною для обласної ради.

20190417112130_IMG_8653
«Необхідно вивести область із анти-екологічної зони ризику! Ми завжди будемо жорстко контролювати діяльність підприємств, що наносять великої шкоди екології та здоров`ю населення», — підкреслив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.