Новини

Захист прав людини на світовому рівні – у Дніпрі проходить Міжнародний студентський саміт

!_MG_6823

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочався  Міжнародний студентський саміт на тему: «Права людини в умовах сучасних глобалізаційних викликів». У заході взяли участь провідні вітчизняні та зарубіжні науковці, політики, юристи-практики, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов  у своїй вступній промові  до студентів сказав:

«Сьогодні ми маємо дійсно правову, незалежну державу. Це те, до чого ми прагнули довгі роки. І тепер саме за освіченою та активною молоддю майбутнє розвинутої та сильної України. Дуже важливо, що серйозні правові виклики та питання ви тут вирішуєте на міжнародному рівні. Таким чином ми інтегруємо в Українську реальність ті принципи і норми, якими керується цивілізована світова спільнота!».

Серед почесних гостей заходу був голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Мортен Енберг.

Свої наукові проекти на саміті презентують 18 команд, у складі яких працюватимуть студенти закладів вищої освіти України, Польщі, Казахстану тощо.

У рамках саміту відомі вчені та політики проведуть тематичні майстер-класи.