Новини

​​Обласну програму допомоги при гіпертонії представили сьогодні в лікарні Мечникова

45991C5E-8E44-45C6-8727-2A61A43A9164

«Вже відсьогодні записалися на консультацію 30 осіб, а прийдуть ще більше, —  говорить Сергій Риженко, — саме гіпертонія дає найважчі ускладнення. Цифри жахливі – щодня в Україні помирає від інсультів близько 800 осіб, і понад  1100 від інфарктів.  Таку кількість смертей не приносить а ні війна, а ні які пандемії».

📌Більше того, кардіологи лікарні Мечникова відзначають, стрімке зростання захворюваності на гіпертонічну хворобу під час дії карантину. 

📌Саме тому лікарі запропонували впровадити   програму допомоги найменш соціально захищеним верствам населення (пенсіонерам, ветеранам, дітям війни, інвалідам), які хворіють на гіпертонічну хворобу. 

📌Голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник підтримав цю пропозицію , а депутати проголосували за виділення коштів на  програму, на даний момент це 920 тисяч гривень.

📌В програму, входитимуть лабораторні та інструментальні обстеження (ЕКГ, за потребою – Ехо-КГ), консультація кардіолога та офтальмолога ДОКОЛ з обстеженням очного дна та вимірювання внутрішьноочного тиску на предмет глаукоми, призначення терапії.  Також виділені кошти на  забезпечення пацієнта необхідними медичними препаратами, але це трохи згодом, згідно законодавства, мають пройти тендери на їх закупівлю.

Всі довідки та запис до лікарів за телефоном Консультативної поліклініки лікарні Мечникова.