Новини

Компанія «Нібулон» відкрила новий річковий перевантажувальний термінал

704AB416-2B4F-418C-93F4-5892206AC0BE

Це дозволить розширити  присутність аграріїв  Дніпропетровської області  на міжнародному ринку.

А місцева громада отримає в місцевий бюджет 5 млн грн. щомісяця та 100 нових робочих місць 

«З новими можливостями річкових перевезень ми відкриваємо для фермерів шлях до Єгипту, Індонезії, Китаю. Це колосальний внесок у розвиток аграрного сектору та економіки регіону в цілому. Крім того, ми суттєво розвантажимо автомобільні маршрути», — Генеральний директор терміналу Олексій Вадатурський.

📎Елеватор комплексу вміщує до 76 тонн зерна за раз.  На рік планується таких 3,4 циклу, а це в цілому близько 300 тонн.

📎 Будівництво об’єкта проводилося під час карантину, на ньому були задіяні до 1,5 тисячі робітників і будівельників.

📎 Урочисте відкриття терміналу відбулося в с. Мар’янське Апостолівського району.  У ньому взяли участь представники аграрної сфери, міністр інфраструктури Владислав Криклій, голова облради Святослав Олійник і голова ОДА Олександр Бондаренко.

«Цей проект приніс Зеленодольській громаді 23 млн доларів інвестицій.  Дуже важливо, що ОТГ самостійно залучає такі серйозні інвестиції. Це величезний внесок у розвиток територій і всього агропромислового комплексу Дніпропетровської області. Громада вже уклала з компанією «Нібулон» договір — вони, як соціально відповідальний бізнес, виділили 11 млн грн на розвиток навколишньої інфраструктури. Крім того, керівництво компанії планує провести освітлення вулиць і відремонтувати внутрішні дороги в селі Мар’янське», — голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник.