Новини

Сьогодні 6 років з дня катастрофи українського військового літака Іл-76, який перевозив українських десантників в Луганськ і був збитий бойовиками

CC7A73A2-71E5-4AB1-BF45-ACBABB0F2587

На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Загибель  49 військових, які перебували на борту збитого літака, стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою Збройних сил України.  

Така  катастрофічна загибель великої кількості особового складу внесла корективи в плани АТО: як наслідок, в липні українські війська змушені були з боями і новими втратами пробивати сухопутний коридор через Щастя до Луганського аеропорту.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх, хто загинув внаслідок катастрофи, всіх, хто віддав свої життя за нашу незалежність і свободу.

«Ми повинні вічно пам’ятати подвиг наших десантників і робити все, щоб наша країна процвітала, а нащадки загиблих пишалися досягненнями держави, за яке віддали свої життя герої», — Святослав Олійник, голова Дніпропетровської обласної ради.