Новини

Відбувся другий пуск ракети-носія середнього класу «Антарес», участь у розробці якої взяли фахівці ДП «КБ «Південне»

1

З Центру космічних польотів, що на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) відбувся другий пуск ракети-носія середнього класу «Антарес», участь у розробці якої взяли фахівці ДП «КБ «Південне»

Ракета-носій «Антарес» вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, на борту якого знаходиться майже 4 тони корисного вантажу NASA для Міжнародної космічної станції. «Антарес» складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня було розроблено фахівцями ДП «КБ «Південне» та виготовлено ДП «ВО ПМЗ» у кооперації «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА«, «РАПІД» (Чернігів) на замовлення кооперації Northrop Grumman (США). В рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт з проєктування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія.

«Символічно, що успішний запуск «Антареса» відбувся напередодні 30-річчя Незалежності України. Це вкотре нагадує всім про потужність Дніпропетровщини і про те, що ми — космічна столиця України, один зі світових центрів ракетно-космічного будування. Місто, в якому працюють кращі фахівці цієї галузі. Кращі інженери, роботу яких гідно цінять не лише в Україні, але і далеко за її межами. Те, що провідні компанії звертаються саме до наших спеціалістів і до наших підприємств, багато про що говорить. Завдяки партнерству українських і американських інженерів тепер міжнародна команда астронавтів забезпечена усім необхідним для функціонування МКС і подальшої реалізації науково-дослідних програм. Пишаємося тим, що саме наші інженери долучилися до такої події. Участь ДП «КБ «Південне» у подібних програмах сприяє зміцненню авторитету країни і зокрема Дніпропетровщини на міжнародній арені. А також демонструють, які можливості ми маємо і які проєкти можемо втілювати в життя» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Фахівці КБ «Південне» в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймали та обробляли телеметричну інформацію, забезпечили повне виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності. Усього з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 15 разів, 14 з них успішно.

Still0811_00000 Still0811_00001 Still0811_00002 Still0811_00004 Still0811_00005 Still0811_00008 р