Новини

Дніпропетровщина — в п’ятірці регіонів за найбільшою кількістю зафіксованих випадків Covid-19

vladimir-fedotov-YLmPK-XA1cM-unsplash

Станом на 12 серпня, на Дніпропетровщині за весь період пандемії офіційно підтверджено 13 7068 випадків Covid-19. З такими показниками область займає п’яту позицію в ковід-рейтингу захворюваності в країні. Найбільше випадків коронавірусу зафіксовано в м. Київ, далі — Харківська, Одеська та Львівська області.

«Закликаю всіх мешканців Дніпропетровщини дотримуватися елементарних протиепідемічних вимог — носити маски, тримати дистанцію, адже від цього залежить чи станеться підйом захворюваності в Україні. Важливо вакцинуватися, особливо людям із груп ризику — вікової категорії 60+ та особам із супутніми захворюваннями (онкологія, серцево-судинні захворювання, діабет). Нагадаю, в регіоні наразі відкрито 30 центрів вакцинації населення (ЦВН) : 13 – у м. Дніпро; 7 – у м. Кривий Ріг; по одному – у містах П’ятихатки, Нікополь, Марганець, Павлоград, Апостолове, Тернівка, Кам’янське, Синельникове, Новомосковськ та смт Широке», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

За добу в нашому регіоні зареєстровано 53 нових випадків КОВІД-19. Активних хворих наразі 872, на стаціонарному лікуванні перебуває 182 людини (із них із пневмонією – 180, на апараті ШВЛ — 3). Амбулаторно допомогу отримують 690 мешканців області.

На Дніпропетровщині проведено 593 033 щеплень. Одну дозу вакцини отримали 378 621 осіб, дві дози – 214 412 людини.

корона