Новини

Адмінпослуги швидко та без бюрократії

!_MG_6094

Сучасне обладнання, вай-фай, термінали, куточок для дітей — все це на додачу до 86 адміністративних послуг, які доступні в одному місці — у царичанському ЦНАПі. Сьогодні жителі Царичанки мають можливість отримати необхідні документи за принципом «єдиного вікна», без черг та десятків кабінетів.

Царичанська громада стала переможцем конкурсу програми «U — Lead з Європою». Вона передбачає створення та модернізацію 600 ЦНАПів до 2020 року в Україні. Це дозволить отримувати усі необхідні адмінпослуги швидко і без зайвої бюрократії. Реєстрація шлюбу, місця проживання, видача посвідчень водія, реєстрація майна, пенсійні паспортні послуги та багато іншого.

Працівники царичанського ЦНАПу пройшли спеціальну тренінгову програму, яка допомагає підвищити якість надання адміністративних послуг. Головна мета – створити нову культуру спілкування працівників з клієнтами, де немає місця побутовій корупції. «Ми розпочали співпрацю з U – Lead ще у 2017 році, коли був створений Центр розвитку місцевого самоврядування у Дніпрі.

І сьогодні ця робота продовжується, головні акценти – це запровадження децентралізації, розвиток громад та будівництво і оснащення ЦНАПів. Наразі Дніпропетровщина лідирує – на 2019 рік працюють 64 ЦНАПи і 35 оснащуються за участю програми «U — Lead з Європою», — зазначив  Гліб Пригунов.