Новини

Аеропорт «Дніпро» виходить на фінальну стадію проектування.

Архітектурна-містобудівна рада в режимі онлайн обговорила можливі зміни до проекту, який підготувала ТОВ «Харківпроект».

За основу компанія-виконавець взяла проект реконструкції аеропорту 2013 року. Також на засіданні свої висновки озвучили ДСНС, екологи, Держпродспоживслужба та інші.

Після жвавих обговорень щодо проблеми із прилягаючим магістральним газопроводом та надання рекомендацій стосовно змін облаштування території біля терміналу (під’їзди гром.транспорту, автостоянка) — спеціалісти все ж погодили проект!

Далі — громадські слухання, розробка проектної документації та початок будівництва. «Процес проектування та будівництва аеропорту не зупиняється не дивлячись ні на що! Усе йде за раніше визначеним графіком».- зазначив Святослав Олійник.

Тож, передбачається реконструкція всієї інженерної інфраструктури аеропорту. Компанія-інвестор DCH будуватиме торговий комплекс та готель із рестораном.

Також у планах — развиток транспортного сполучення аеропорту із містом, а саме запуск рейкового транспорту по існуючій залізничній гілці. Організація комфортного простору і на Привокзальній площі, для тих, хто прямує до аеропорту.

На відео коментар в.о. начальника управління містобудування та архітектури – головного архітектора області Володимира Лимаря