Новини

Антирекорд за кількістю хворих

8B3F5C12-E05D-44BF-A787-68557DFAC171

Сьогодні в області — 109 підтверджених випадків COVID. З них у Дніпрі — 85. Серед усіх хворих — 8 медиків.

У зв’язку із критичною ситуацією в обласній раді пройшло екстрене засідання експертної робочої групи з питань контролю за заходами протидії коронавірусу. Група була створена у квітні цього року спільним розпорядженням голови облради Святослава Олійника та облдержадміністрації Олександра Бондаренко.

На засіданні робочої групи керівник обласного департаменту охорони здоров‘я Валерій Сердюк зазначив:

«Ми очікуємо найближчим часом навіть більшу кількість хворих. Особливо після масових заходів на день міста через 10 днів ми можемо отримати хвилю розповсюдження коронавірусу, якої не було і навесні. Адже тоді у місті хоч якось виконувались карантинні заходи».

Валерій Сердюк також акцентував, що область повинна бути готова до епідемії. В першу чергу, швидко та у повному об’ємі виконувати діагностику. Наразі з цією метою було закуплено 15 000 ПЦР тестів та стільки ж ІФА.

«Ми повинні дійти до показника 3,5 тисячі тестів на добу. Зараз найбільшу кількість тестів виконують лабораторний центр та лікарня ім.Мечникова. Показник кожного закладу — близько тисячі на добу».

Окрім того, на засіданні бюджетної комісії облради депутати проголосували за розподілення коштів на доплати медикам та іншим працівникам, задіяним у боротьбі з COVID.  Загалом — 38,5 млн грн.