Новини

Безпечний простір в громаді: ТГ Дніпропетровщини запрошують взяти участь в ініціативі U-LEAD

2085644b227129575343abe6c0b233e3

Проєкт «Розробка Програми забезпечення безпекового простору громади» вже стартував для громад з усієї України. Заявки від учасників прийматимуть до 30 квітня, а вже у вересні відбудеться спільна презентація результатів та здобутків.

«У ініціативі можуть брати участь посадові особи місцевого самоврядування. До складу команди необхідно включити фахівця і керівника, в чиїх посадових обов’язках є координація сфери безпеки в громаді та цивільного захисту. Пріоритет при конкурсному відборі надається учасникам із громад з населенням до 50 тис. осіб», — розповіла Олена Тертишна, керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області.

Проєкт передбачає три та дводенні семінари й індивідуальні консультації експертів національного рівня у сфері безпеки. Крім того, кожен учасник отримає smart-посібник, який допоможе краще орієнтуватися в матеріалі. По завершенню роботи Мережі громади-учасниці презентуватимуть свої програми.

Під час навчання учасники зможуть:
-проаналізувати безпековий простір своєї громади;
-проаналізувати та визначити стейкхолдерів безпеки;
-зрозуміти напрями та шляхи пошуку ресурсів;
-створити комплексні й системні рішення щодо безпеки територій своїх громад.

Заявку (http://surl.li/ghqvy) необхідно заповнити до 18:00 30 квітня та надіслати її на електронну адресу regops.u-lead@giz.de, в темі повідомлення вказавши «Безпека/Назва громади та область».