Новини

Без води! Залишилися мешканці Павлограду, Першотравенська, Тернівки і Синельникового

92093C28-9FF0-49BA-A813-EB7676C6E604

Сьогодні, після попередження за несплату  боргів ДТЕК відключив від електропостачання водоканал «Дніпро – Західний Донбас».

Обласне керівництво в черговий раз наголошує, що цієї проблеми можна було уникнути. Обласна рада неодноразово пропонувала взяти у керування  міські водоканали вищезазначених міст. 

Системне розкрадання на цих водоканалах призвело до накопичення боргів і неспроможність сплачувати по рахунках.   Борг Павлоградського водоканалу   каналу «Дніпро – Західний Донбас» складає 48 млн грн., з яких 7,2 млн накопичено цього року.  Борги Першотравенська — 10,1 млн грн.,  Синельникового – 26,3 млн грн., Тернівки – 12,5 млн грн.

Обласна рада, взявши у своє керування,  вже вивела в цьому році з кризи КП ДОР «Аульський водовід», міські водоканали Кам’янського, Солоного, Апостолового. 

Всі згадані водоканали  є ланками єдиного технологічного процесу з КП ДОР «Аульський водовід» і каналу «Дніпро – Західний Донбас». Тому доречним є об’єднання їх в єдиний комплекс, що дозволить оптимізувати  їх роботу  і вивести з кризи. 

«Зараз ми дійшли згоди про передачу в керування обласної ради водоканалу Синельникового. Тому шляхом прямих переговорів із ДТЕКОм  протягом двох – трьох днів ми вирішимо проблему і воду в це місто подадуть. Іншим містам та  найбільшому боржнику Павлограду прийдеться цю проблему вирішувати самостійно і забезпечити своїх мешканців безперебійним якісним водопостачанням», — Святослав Олійник, голова Дніпропетровської обласної ради.