Новини

Ближче не до асфальту, а до природи: про екофорум за участі представників облради

!IMG_7492
Куди тримаємо курс – до бетонних джунглів чи природи? Чому прихильників екологічної усвідомленості більшає? Як знайти баланс між економікою та екологією? На ці питання шукали відповіді учасники Всеукраїнського екобізнес-форуму «Зелена економіка: як досягти балансу», який відбувся у Дніпрі.
До заходу долучились всі відповідальні за питання екології в містах, районах та громадах: фахівці та керівники екологічних та юридичних служб промислових підприємств, топменеджер екокомпаній керівники департаментів екології. Учасники говорили про енергоефективність в промисловості, можливості міжнародного фінансування та бар’єри, виклики та алгоритм поводження з небезпечними відходами для підприємств, контроль стічних вод, оцінки стану забруднення атмосферного повітря тощо.
«Розвиток екологічної сфери — один з пріоритетних напрямків роботи обласної ради. Ми працюємо над розширенням природо-заповідного фонду Дніпропетровщини. Так, на минулій сесії нами створено два регіональних ландшафтних парки й сьогодні їх кількість вже сягнула шести. Це приблизно 3% території регіону. Європейські норми передбачають до 15% і ми активно працюємо аби досягнути цієї позначки. Переконаний, завдяки активній громадській позиції, взаємодії з органами місцевого самоврядування, профільних установ, представниками бізнесу, нам все вдасться», — розповів начальник управління облради з питань екології та природних ресурсів Антон Кумановський.
!IMG_7664
!IMG_7658!IMG_7649!IMG_7624!IMG_7507!IMG_7523!IMG_7485!IMG_7389!IMG_7407!IMG_7350!IMG_7492!IMG_7353