Новини

Бути почутим без звуку: в Україні пройшов Міжнародний тиждень глухих

!!!IMG_9975
Сьогодні у Дніпрі відбулась пресконференція. У ній взяли участь обласні лікарі та депутати Дніпропетровської обласної ради.
Анатолій Коломоєць, директор КЗО «Криворізька спеціальна школа «Сузір’я» ДОР» та голова постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, соціальної політики та праці, зазначив:
«Зараз у Дніпропетровській області діє чотири навчально-реабілітаційні центри для дітей з порушеннями слуху. У 2021 році Дніпропетровська обласна рада на чолі з Миколою Лукашуком виділила з обласного бюджету кошти на будівництво освітніх установ та закладів понад 510 млн. З них виділено майже 4 мільйони грн. на «Криворізьку спеціальну школу «Сузір’я»» м. Кривий Ріг. Частину цих коштів було виділено на капітальний ремонт майстерень».
Також в рамках обласної програми «Здоров’я населення Дніпропетровщини на 2020-2024 роки» щороку закуповуються слухові апарати й кохлеарні імпланти для дітей з сенсоневральної глухотою.
«Глухота та знижений слух — це не вирок. Завдяки кохлеарним імплантам діти можуть жити повноцінним життям. Головне поставити цей імплант дитині якомога раніше, тоді ми маємо найкращій результат», — говорить завідувач дитячим отоларингологічним відділенням КП «Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня» ДОР, Ігор Березнюк.
На слухові апарати виділено 1 432 700 грн. Кохлеарні імпланти вже закуплені на загальну суму — 1 474 500 грн.
!!!IMG_9979 !!IMG_9978 !!IMG_9987 !