Новини

Бюджет області – куди спрямують фінансування?

бюджет

Вибори у нових ОТГ, розвиток освіти та медицини, будівництво спортивних об’єктів та ремонти у закладах культури. За це та інше проголосували депутати бюджетної комісії облради. Щодо конкретних цифр. 3 269 100 грн з державної субвенції спрямують на фінансування місцевих виборів у новостворених ОТГ. В кінці грудня цього року вибори пройдуть у 8 громадах. Отже, загалом в області на 2019 рік створено 70 ОТГ. Цей показник є одним з найвищих в Україні у рамках запровадження реформи децентралізації.

Важливим питанням в кінці кожного бюджетного року є продовження та завершення розпочатих будівельних проектів. З цією метою депутати планують перерозподілити та спрямувати 76 622 000 грн департаменту капітального будівництва облдержадміністрації за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення заходів з виконання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту „Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей”.

Розвиток спорту – один із пріоритетів роботи обласної влади. Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбук голова бюджетної комісії Андрій Ніконоров : «Активний та здоровий спосіб життя потрібно не тільки пропагувати, важливо дати можливість нашим дітям займатись спортом у будь-якому куточку області». 6 347 400 грн – кошти державної субвенції, які депутати комісії вирішили спрямувати на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту.

Щодо фінансування медицини в області, депутати проголосували за виділення 28 699 200 грн департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. А саме: збільшено видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв (13 569 900 грн), проведення розрахунків за послуги оренди санітарного автотранспорту (7 201 100 грн), завершення робіт з підготовки до опалювального сезону, заходи з енергомодерцізації та капітальний ремонт (1 080 600 грн), придбання медичного обладнання (3 730 000 грн), придбання медикаментів та продуктів харчування (3 110 000 грн).

Сфера культури в області також не залишилась без уваги. Зокрема, було збільшено видатки на проведення ремонтів приміщень універсальної наукової бібліотеки ім. Первоучителів слов’янських Кирила та Мефодія, академії музики ім. М.Глинки, коледжу культури і мистецтв (1 001 400 грн) та протипожежного захисту (460 000 грн).

Майже 3 000 000 грн депутати погодились спрямувати на виплату матеріальної допомоги незахищеним верствам населення та особам, які опинились в складних життєвих обставинах.

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації збільшено видатки установ освіти на загальну суму 3 097 600 грн, в тому числі на проведення капітальних ремонтів покрівель, підвальних приміщень, електромереж, систем опалення, коригування ПКД, обстеження будівель тощо.