Новини

Бізнес-форум “Жіноче лідерство в часи викликів. Дніпропетровщина” 11 липня відбувся в Дніпрі. 

IMG_20230711_162101_579
Бізнес-форум “Жіноче лідерство в часи викликів. Дніпропетровщина” 11 липня відбувся в Дніпрі.
 
Організатори заходу — бізнес-об’єднання “Business Woman Club” та Дніпропетровська обласна військова адміністрація за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”. В роботі Форуму взяли участь депутатка Дніпропетровської обласної ради, радниця голови обласної ради та голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова, а також депутатки Дніпропетровської обласної ради, Лілія Гиренко, Наталія Лисенко та Діна Міфтахутдінова.
 
Організатори Форуму зазначили, що він є однією зі складових серії заходів, присвячених розвитку жіночого підприємництва й лідерства, які проводяться в різних областях України.
 
Зокрема, в Дніпрі участь у заході взяли близько 90 жінок – справжніх лідерів у сферах своєї діяльності. Це не тільки підприємництво, але й громадська діяльність, волонтерство та благодійність.
 
За словами Аріни Пустової, сьогодні жінки, які очолюють бізнес змогли не тільки зберегти свої підприємства, але й спрямувати свої потужності на допомогу армії та постраждалим від бойових дій людям:
«Жінки, чий власний або сімейний бізнес пов’язаний зі сферою охорони здоров’я, сьогодні продовжують допомагати нашим ЗСУ. Вони зарекомендували себе надійними партнерами й докладають зусилля для збереження медичної інфраструктури. Підприємниці бачать свою роль у післявоєнному відновленні України, як рівних учасників в державній системі охорони здоров’я», — відзначила депутатка Дніпропетровської обласної ради, радниця голови обласної ради та голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова.
 
У рамках форуму було проведення двох тематичних сесій.
Одна з них — “Соціальна відповідальність. Успішне ведення бізнесу жінками в Україні під час війни”. Спікерки ділилися своїм досвідом щодо успішного розвитку бізнесу у складних умовах, зокрема, в період війни.
 
«На жаль у світі є поширене уявлення про те, що жінки не в змозі ефективно керувати бізнесом та самостійно ухвалювати важливі рішення. Але це не про українських жінок, які пережили та продовжують переживати складнощі війни, працюють і навіть розвивають свій бізнес, одночасно підтримують і допомагають іншим людям. Час викликів для них не завершився. І я переконана, що жінки — справжні лідери, які сьогодні взяли участь в форумі будуть і надалі об’єднуватися навколо головної мети. Перемоги України», — сказала Лілія Гиренко.
 
Під час сесії “Політика та міжнародна дипломатія. Жіноче лідерство в часи викликів” обговорювали роль жінок у політичній сфері та в міжнародних відносинах. На сесії обговорювалося, яким чином жіноче лідерство може вплинути на розв’язання глобальних проблем.
 
«Працюючи в площині політичної сфери та міжнародних відносин обов’язково треба враховувати необхідність правової підтримки бізнесу. І наші жінки це добре розуміють. Сьогодні вони можуть отримати ефективну правову консультаційну допомогу в багатьох організаціях. Як місцевих, так і міжнародних. І це надає впевненості, що вони зможуть розвивати свій бізнес в інших країнах і за новими напрямками», — переконана Наталія Лисенко.