Новини

Більше половини підприємців оцінили позитивно бізнес-клімат на Дніпропетровщині

82F9D0B7-4A45-4EB1-A415-D18C1457D3BA

Про це сьогодні повідомили на зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з обласною владою.

У заході взяли участь керівники Асоціації, представники бізнесу, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, його заступник Ігор Каширін та заступник керівника ОДА Володимир Орлов.

Європейська Бізнес Асоціація є провідною організацією іноземного та вітчизняного бізнесу в Україні, що об’єднує понад 1000 європейських, українських та міжнародних компаній.

У жовтні 2020 року Асоціацією було вперше проведено дослідження бізнес-клімату в регіонах України. Зокрема, опитування проводилося серед керівників компаній щодо легкості ведення бізнесу, співпраці з органами влади та чинників, які впливають на місцевий бізнес-клімат.   

По Дніпропетровському регіону було отримано такі результати: 58% респондентів дали задовільну оцінку бізнес-клімату в області,  42% відмітили певні складнощі. Одне із головних питань, які хвилюють підприємців, — стан доріг та інфраструктури в області.

«Якісне сполучення між населеними пунктами та ефективна логістика — це запорука успішної роботи підприємств на Дніпропетровщині. У бюджеті Дніпропетровської області на поточний 2021 рік депутати заклали загалом на будівництво та реконструкції доріг в області близько 1 млрд 373 млн грн.», — роповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Також Микола Лукашук запевнив, що Дніпропетровська обласна рада готова тісно співпрацювати з Європейською Бізнес Асоціацією та підприємцями регіону. У тому числі, надавати допомогу у реалізації інвестиційних проєктів:

«В обласній раді працює Дніпропетровське інвестиційне агенство. Воно надає послуги персонального менеджера. Складає «дорожню карту» реалізації інвестиційного проекту. Налагоджує комунікацію з потенційним інвестором з питань подальшої реалізації інвестиційного проекту. Допомагає у виборі потенційних партнерів  Здійснює пост-інвестиційний супровід діяльності компаній та багато іншого».