Новини

Важлива інформація для роботодавців Дніпропетровщини: уряд збільшив компенсації за працевлаштування ВПО

IMG_20240102_151041_869

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України. Тепер стали більшими строки виплат за працевлаштування ВПО та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Тривалість надання компенсації за оплату праці збільшена з 2 до 3 місяців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. І 6 місяців – за працевлаштування ВПО з-поміж осіб з інвалідністю.

Розмір цих компенсацій також зміниться. Якщо раніше виплачувалося по 6700 гривень на місяць, то тепер такі компенсації прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня становитиме 7100 гривень, а з 1 квітня – 8000 гривень.

Тобто, якщо роботодавець прийме на роботу ВПО, то він отримає право на компенсацію до 24 тисяч гривень за таку особу. Якщо це буде ВПО з-поміж осіб з інвалідністю, то такі виплати можуть становити до 48 тисяч гривень на кожного такого працівника.

Загалом до Дніпропетровського обласного центру зайнятості за компенсацією витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб звернулись 509 роботодавців області. Вони працевлаштували 2526 ВПО.