Новини

Валентин Резніченко та Гліб Пригунов нагадали керівникам ОТГ та районів про відповідальність за розвиток регіонів!

!IMG_3606
 
З моменту впровадження децентралізації жителі міст, районів, сіл отримали змогу самостійно вирішувати, на що спрямовувати бюджетні кошти! І саме в такому випадку на них і покладається відповідальність за прийняті рішення. Через це слід добре орієнтуватися в державних процесах та розуміти загальну стратегію розвитку області. ОТГ – це не феодальна територія, на якій можна робити, що завгодно! Тільки спільними зусиллями всіх рівнів влади можна розбудовувати інфраструктуру та робити життя максимально комфортним. Саме такий меседж направили керівники області головам новостворених ОТГ та районів.
Сьогодні пройшла Рада регіонального розвитку Дніпропетровщини. Головною метою заходу було створення перспективного плану розвитку усіх територій та населених пунктів області на 2019-2021 роки. Саме тому на захід були запрошені голови ОТГ та місцеве керівництво сіл та селищ області.
!IMG_3524
Як наголосив Гліб Пригунов, сьогодні усі плани щодо будівництв, ремонтів та запровадження необхідних проектів складають самі мешканці громад. «Ми усі тут – однодумці, тобто люди, які бачать своїм головним завданням успішний розвиток власних територій. Сьогодні ці пріоритети визначаються не в обласній раді та адміністрації, а самими людьми на місцях. Ми ж, у свою чергу, завжди готові надати усю необхідну підтримку громадам!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради.
За статистичною інформацією державна підтримка громад за останні роки зросла у 40 разів. За ініціативою жителів та співфінансуванням з обласним та державним бюджетами у громадах області було реалізовано багато проектів. Збудовано 5 дитячих садочків з нуля, 51 відремонтовано, 500 комунальних доріг всією областю відновлено. Збудовано 20 стадіонів з професійним покриттям у найвіддаленіших куточках Дніпропетровщини. Повністю реконструюються 30 шкіл, з яких Солонянська та Петриківська опорна школи визнані показовими для всієї України. За три останні роки з бюджетів усіх рівнів на розвиток Дніпропетровщини було витрачено близько 1 000 000 000 доларів.
!IMG_3564
Як зазначив на засідання радник голови облдержадміністрації Юрій Голік: «Це лише початок, ми маємо запланувати навіть більше проектів і на наступні роки, аби всі заклади, всі дороги, на всій території області відповідали високим стандартам!». За рішенням засідання Ради регіонального розвитку найближчим часом громади мають надати свої пропозиції щодо перспективного плану розвитку області ще на наступні 3 роки. І вже у лютому 2019 близько 300 громадських слухань має відбутися у всіх куточках Дніпропетровщини, аби звітувати про конкретні проекти перспективного плану перед жителями громад.