Новини

Вдруге пройшов телеміст між українськими медиками та китайськими фахівцями

036A8DA4-9490-4809-AC54-C51CD5EDF317

📌Тестування методом імуноаналізу, мутації коронавірусу, випробування вакцини та досвід лікування COVID — головні питання медичної он-лайн конференції між китайськими та українськими фахівцями.
📍Сьогодні вдруге був проведений телеміст з експертами Китаю з міста Сяоньджя, організований Дніпропетровською обласною владою.
Понад 3 тисячі медиків з усієї країни змогли ознайомитися з інформацією від практикуючих лікарів Китаю. Посилання на запис конференції у вільному доступі:

📌Коротко про зміст конференції.
Спираючись на свій досвід, китайські медики стверджують, що у деяких хворих вже на 10 день сформувались антитіла до COVID-19, тому актуальним стає тестування методом імуноаналізу, — стверджують китайські фахівці. Втім, організм деяких пацієнтів, особливо тих, хто має слабкий імунітет, не виробив захисну систему і вони мали ризик заразитися повторно. Обговорили також особливості проведення ПЛР тестування та інших методів.
❗️Лікарі повідомили, що перші 4 китайські вакцини від коронавірусу пройшли випробування! Наразі спеціалісти міста Сяоньджя очікують на результати цих досліджень.
Також обговорили:
📌ефективні ліки при коронавірусі (останні дослідження у Китаї дозволили скласти конкретний список);
📌інкубаційний період та симптоми;
📌гормональна терапія при лікуванні;
📌 частота кардіологічних та інших ускладнень під час хвороби.
«Таку інформацію сьогодні не можливо прочитати у підручниках. Це дані, які кожного дня з‘являються у реальному часі. Досвід Китаю у боротьбі з епідемією є найбільш компетентним та інформативним. І медики Дніпропетровщини отримують ці знання першими в Україні. Організація таких телемостів — це наш пілотний проект. Його результат — це врятовані життя та ефективна боротьба з епідемією», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник.
На конференції були присутні представники лікарні ім.Мечникова, обласного департаменту охорони здоров’я, Дніпропетровської медакадемії та інші профільні спеціалісти.
Голова ОДА Олександр Бондаренко відзначив, що подібну практику обміну досвідом необхідно ввести всією країною і Дніпропетровщина обов‘язково поділиться досвідом з іншими областями України.