Новини

Вежі спостереження, висадка дерев та протипожежні заходи: про напрямки роботи лісництв області на поточний рік

00507317-14044

«Відновлення зелених насаджень на Дніпропетровщині — один з пріоритетних напрямків обласної комплексної програми (стратегії) екобезпеки на 2016-2025 рр, яку підтримали депутати обласної ради. Минулоріч в області відновили понад 300 гектарів лісу. В рамках акції з озеленення «Створимо ліси разом» були висаджені акації білі, дуби звичайні, сосни кримські, горіхи чорні. Цього року продовжимо озеленення регіону», — розповів начальник управління облради з питань екології та природних ресурсів Антон Кумановський.

Серед інших напрямків роботи на 2022 — охорона лісів від пожеж. В області планують створити мережу веж, обладнаних сучасними телевізійними системами спостережень, а також провести низку практичних протипожежних заходів.

«Ми працюватимемо над збереженням лісів від шкідників і хвороб та незаконних рубок. Однозначним пріоритетом 2022 року є реалізації програми Президента України «Зелена країна». Цього року заплановано висадити 10 мільйонів 800 тисяч сіянців деревних рослин,- сказав начальник Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кравченко.